Italská loterie Superenalotto má svého výherce!

Včera, ve čtvrtek 27.10 se hrálo v loterii Superenalotto o rekordní výhru 163.5 milionů eur. Hlavní výhru podle italských médií vyhrál doposud neznámý výherce, který si v přepočtu na naše české koruny odnese krásných 4,4 miliardy korun. Výherce tedy tipnul správně 6 čísel z osudí 90 čísel. Víte, co vy byste s takovou výhrou dělali?

Jedná se o jednu vůbec z nejvyšších výher v evropské loterii. O maximální evropský jackpot se ovšem nejednalo, ten totiž zatím byl 190 milionů eur, který si odnesl hráč z Francie v roce 2012 z loterii EuroMillions.

Kde byl výherní tiket zakoupen

Výherní Superenalotto tiket byl koupen ve městečku Vibo Valentia v jihoitalské Kalábrii. Výherce za tento tiket utratil pouhé 3 eura, tedy něco kolem 81 korun. Vemte si tedy, kolikrát se výherci hodnota tiketu vrátila..

it_superenalotto

Prodavač tohoto tiketu vzkázal italskému tisku, že si hráče, který tiket kupoval už nepamatuje, že ale doufá, že to byl někdo, kdo takovou výhru opravdu potřebuje.

Přesně 163 538 706 eur ted čeká na šťastného italského hráče, jedná se o druhý největší jackpot v loterii Superenalotto. Ten první byl vyhrán v říjnu v 2010 a výherce si tenkrát odnesl 178 miionů eur, nejednalo se teda o moc více, než nyní.

Superenalotto u nás

V Česku Superenalotto loterie není tak známá, pokud byste si ji ale i tak chtěli zahrát a zkusit své štěstí, tak můžete, Superenalotto tikety můžete získat na Buzzlotto.com. Mnohem oblíbenější je u nás například EuroJackpot, ve kterém se podařilo jednomu Českému hráči z Pardubického kraje vyhrát 2,466 miliardy korun, tedy 90 milionů eur.

Napsat komentář